Om oss

Vi är en familj bestående av Annika och Bernt med utflugna barn som har skaffat oss "nya" barn i våra katter. Först och främst är våra katter våra familjemedlemmar som förgyller vår tillvaro varje dag och ambitionen med vårt katteri är att avla på friska, välmående och rastypiska sibirier. Detta innebär att kullarna inte kommer komma så ofta utan att de planeras noga för att få så bra resultat som möjligt....och sedan är det ju så att vi kan planera hur mycket vi vill och det är ändå i slutändan katterna som bestämmer när de behagar löpa osv. Våra kullar registreras i Pawped och vi följer Pawpeds hälsoprogram för Main Coon. Vi är mycket tacksamma för att vi har bra mentorer med stor erfarenhet bakom oss i vårt avelsarbete så tack Kicki (S*Lince's) och Susanne (S*Laxforsens) att ni finns! 

En bonus i den här "världen" är alla trevliga och kunniga människor vi träffar på utställningarna vi far på. Ingen nämnd och ingen glömd, det är så roligt att följa alla fina katter och deras ägare på utställning.

Intresset för katter har alltid funnits hos båda två och vi började prata om att eventuellt skaffa oss en katt längre fram. Vi hade ingen tidsplan men hur det än kom sig så såg vi en annons om Sundsvalls kattklubbs kattutställning i Kovland 2012. Vi hade inga planer den dagen så vi åkte dit. Och där fanns han som Annika föll pladask för!! Lotta Liljeström (S*Atoll's) satt utanför sin bur med S'Linces Giorno i knät och vackrare, coolare katt fanns inte. Vi fick veta att Lotta hade kattungar och efter någon veckas fundering ringde vi henne och fick komma och titta på fina Pickles. Naturligtvis föll vi som furor och vi fick till slut förtroendet att köpa honom. Efter ett tag så insåg vi att han behövde sällskap då vi jobbar heltid bägge två. 

 

För att göra en lång historia kort där det var meningen att vi skulle ha en katt på foder blev till att vi köpte Bea hösten 2013 av Kicki Eriksson (S*Lince') och att vi några månader efter det fick förtroendet att bli fodervärdar till Kia som också kommer från Kicki. Bea köptes som sällskapskatt men saker händer och vi fick frågan av Kicki om vi ville ta kull på Bea. Då började tankarna på en liten uppfödning och vi ansökte om stamnamn. På Norrskenskattens utställning i Luleå 2014 fick vi veta att planer fanns att vi skull kunna få köpa en egen hane. Där träffade vi Susanne Ohlsson (S*Laxforsens) och det mötet slutade med att vi i slutet av januari flög till Kiruna och hämtade hem vår Junior Jalapeno. Nu har familjen utökats härhemma med busfröet Tyrion, Junior och Beas son.